«سیمرغ تجلی» شاهکار «حبیب‌الله صادقی» برای «شهید سلیمانی»

محمدعلی رجبی‌دوانی پژوهشگر و استاد شناخته شده عرصه هنر‌های تجسمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، با بیان اینکه آثار حبیب صادقی همیشه به مخاطب حیرت می‌دهند، چراکه همواره احساس می‌کنیم برای اولین‌باری است که آنها را می‌بینیم و تازگی دارند، اظهار داشت: همه این ویژگی‌ها بخاطر آن است که این هنرمند از خودش گذشته بود و خودش را محور قرار نمی‌داد بلکه آرمان‌هایش را محور قرار داده بود و البته این آرمان‌ها دائماً در تجلی بود. 

«سیمرغ تجلی» شاهکار «حبیب‌الله صادقی» برای «شهید سلیمانی»

این هنرمند، آثار حبیب‌الله صادقی را جاودانه دانست و تصریح کرد: حبیب‌الله صادقی با این آثار نام خودش را عجین کرد و از نظر هنری و معرفت هنری ایشان انسانِ قابل مطالعه‌ی است که باید سال‌ها درباره آثارشان بحث کنیم و کلاس درسی باشد برای تمام کسانی که می‌خواهند تجربه کنند و بدانند تجربه صرفا به قلم دست گرفتن و به سراغ تابلو رفتن نیست بلکه هر تجربه‌ی مقدمات نظری و آمادگی وجودی می‌خواهد تا معلوم کند نهایتاً قصد به کجا رفتن داریم.

وی، مرحوم صاقی را هنرمندی ممتاز خواند که که همه چیز را فدای آرمان‌های انقلاب کرد و گفت: حبیب الله صادقی خاطر با تکنیک متفاوت نقاشی می‌کند. ایشان با هر وسیله‌ای که پیدا می‌کرد، او را هم به شهادت می‌طلبید و همه چیز را ابزار برای رسیدن به هدف می‌دانست. 

رجبی‌دوانی درباره تاثیرپذیری مرحوم صادقی از نگارگری ایرانی گفت: آثار مرحوم صادقی معمولا به دو گونه است؛ قسمت اول آثار ایشان مربوط به نگارگری‌های عاشورایی است که اینجا ایشان با اینکه نگارگری انجام داده است، اما سبک و شیوه جدید است و تعالمات استاد فرشچیان در این آثار وجود دارد. دسته دوم کار‌های مرحوم صادقی هرکدامشان را که نگاه می‌کنیم، آثاری از تعلیمات نگارگری ایرانی در آن وجود دارد چراکه در عالم نگارگری عواملی وجود دارد که می‌تواند به موضوعات پاک را در خودش نشان دهد و زمینه‌ای را برای مخاطب ایجاد کند که ورود به اثر پیدا کند؛ این ازجمله‌ی کار‌هایی بود که مرحوم صادقی با فرم و رنگ و بافت و خصوصاً ترکیب به خوبی انجام داده است. 

این هنرمند با تاکید براینکه حبیب صادقی، چون خودش را مطرح نمی‌کرد و خودش را در مسیر انقلاب اسلامی گذاشته بود، جهت انقلاب اسلامی او را تعریف می‌کرد نه اینکه او انقلاب را تعریف کند، گفت: در نقاشی‌های صادقی ایشان انقلاب را تعریف نمی‌کنند؛ در واقع او می‌گوید که انقلاب اسلامی به من درباره غزه و مباحث عرفانی چه می‌گوید. او خودش را همراه با انقلاب به گونه‌ای که انقلاب او را می‌برد، قرار داده بود. 

وی درباره آخرین اثر هنری مرحوم حبیب‌الله صادقی گفت: درباره این اثر وقتی ما به او گفتیم، تو داری جانت را از دست می‌دهی، چون بیماری گفت، این نقاشی آخرین وصیت تصویری من است و ما می‌خواهم در این تابلو آخرین حرفم را و آن هم برای شهید بزرگواری همچون شهید حاج قاسم سلیمانی بگویم و شاهکاری انجام داد که جا بحث مفصل دارد. این چنین انسان‌هایی با گردش ایام و دگرگونی ایام، دگرگون نمی‌شوند بلکه با دگرگونی انقلاب جلو می‌روند. 

رجبی‌دوانی به جایگاه حبیب صادقی در هنر انقلاب پرداخت و عنوان کرد: او هنر هنرمند انقلاب اسلامی است و اسم ایشان تا زمانی که انقلاب اسلامی اسمش تا ظهور امام زمان (عج)، اسم حبیب صادقی هم ماندگار خواهد بود.

انتهای پیام/ 121


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سرمایه‌گذاری موجب اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود

«یونسی رستمی» گفت: سرمایه‌گذاری با تأمین مالی امور تولیدی، بهره‌وری نیروی کار را نیز افزایش …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ