به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام و المسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، عصر امروز سهشنبه ۲۶ فروردین ماه در دیدار با رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم به ارائه گزارشی از «روند اعزام ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۶ ه. ق»، «فعالیتهای کلینیک تخصصی آمین» و «اقدامات دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه» پرداخت و اظهار کرد: به منظور ارتقای سطح علمی و مهارتی مبلغان سلسله نشستهای طلیعه ماه رمضان از تاریخ ۳۰ بهمن الی ۲ اسفند ماه به مدت سه روز با حضور آیتالله فاضل لنکرانی و حجج اسلام والمسلمین قرائتی، فلاح زاده، زیبایی نژاد و قنبریان برگزار شد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: این سلسله نشستها در موضوعاتی همچون «رسالت مبلغان در عصر حاضر»، «تبلیغ قرآنی»، «احکام شرعی ماه رمضان»، «جنگ غرب علیه خانواده»، «الزامات مقاومت مردم پایه» و «کارگاه هوش مصنوعی و تبلیغ» انجام گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین روستاآزاد، آموزش ضمن تبلیغ طلاب را امری مهم برشمرد و بیان کرد: به منظور افزایش سطح آگاهی علمی و مهارتی مبلغان اعزامی و آموزش ضمن تبلیغ، دوره آموزشی با عنوان «بهار بندگی» به صورت مجازی و آفلاین در ۳۳ عنوان موضوع همچون مباحث «اعتقادی»، «اخلاقی»، «نهج البلاغه»، «صحیفه سجادیه»، «فنون تبلیغ» و … برگزار شد و در این دوره آموزشی، بیش از هشت هزار مبلغ شرکت کردهاند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ حکم تبلیغی ویژه اعزام مبلغان به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزشهای انقلاب به نقاط مختلف کشور صادر شد و با همکاری خوبی که با حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور انجام شد، تعداد هزار و ۵۰۰ مبلغ جدید بعد از تشکیل پرونده، موفق به فعالیت تبلیغی در این ایام گردیدند که امیدواریم در سال جدید این آمار دو برابر افزایش یابد.
وی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی یکی از بیماریهایی است که هر روزی که بر آن بگذرد و علاج نشود، عمق بیشتری پیدا میکند، توجه ویژه به این مسئله جزء دغدغههای اساسی بزرگان دینی و حوزوی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در جمع فعالان مقابله با آسیبهای اجتماعی در سال ۱۳۹۵ بر اهمیت این موضوع و ضرورت توجه به آن تأکید کردهاند. در این راستا دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان بخشی از قرارگاه ۱۹ دی با طراحی و برنامههای مختلف در قم اقدامات مؤثری انجام داده است.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به مطالبات رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه ویژه به موضوع مقابله با مفاسد و آسیبهای اجتماعی و تأکید بر نقشآفرینی تمامی دستگاهها در کشور، اظهار کرد: در راستای این مسئله، اداره کل تبلیغ عمومی دفتر تبلیغات اسلامی به طور خاص طرح «امداد» را برای افزایش اثربخشی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در نقاط هدف، مبتنی بر قویترین الگوی تبلیغی با استفاده از ظرفیت تبلیغ مستمر گروهی و با بهرهگیری از بسته جامع «شناسایی، توانمندسازی، تأمین محتوا، تبلیغ متنوع و ارزیابی و اثرسنجی» با توجه به آسیبها و خلأهای فرهنگی موجود در مناطق مختلف مبتنی بر الگوی نقطهزنی تهیه کرده است.
وی افزود: این طرح با هدف کلی کاهش آسیبهای اجتماعی با سه مشخصه «استمرار جریان تبلیغی در مناطق»، «نظارت بر اثرسنجی در برنامه تبلیغی» و «بهرهگیری از بسته جامع راهبری» در مناطق منتخب به صورت آزمایشی ارائه میگردد که میتواند به جریانسازی تبلیغی در سایر مناطق منجر شود.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به اهداف جزئی طرح امداد اشاره کرد و گفت: ارتقای سطح بینش و اصلاح رفتار مخاطبان تا سطح پایداری برابر مشکلات و استقرار نظام ارجاع مناسب به متخصص در هنگام بروز آسیب از اهداف مورد نظر در این طرح بوده که در این راستا معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی وظیفه توانمندسازی دانشی و مهارتی مبلغان را بر عهده دارد.
حجتالاسلام والمسلمین روستاآزاد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به گزارشی از عملکرد «کلینیک آمین» و دغدغههای موجود در جامعه برای بحث عفتورزی بانوان بویژه در شهر مقدس قم بیان کرد و افزود: کلینیک در سه بخش «ارائه خدمات روانشناختی»، «پژوهش و مستندسازی» و «آموزشهای مبتنی بر داده» بوده است؛ افرادی که از دادسرا به این مرکز ارجاع داده میشوند، برنامههایی در قالب انجام تست، مصاحبه بالینی، برگزاری کارگاههای مهارتهای زندگی و جلسات همتایاری برایشان انجام میشود که در مجموع برای هر نفر بین ۸۰ تا ۹۰ ساعت زمان صرف میشود.
وی بیان کرد: در سال جاری پایه گذاری شعبه اصفهان کلینیک آمین نیز در دستور کار قرار گرفته است و بیش از ۶۰۰ دانشآموز در سال تحصیلی گذشته نیز در قالب طرح «زندگی در صدف» پذیرش شده و در کارگاههای کلینیک آمین شرکت کردهاند که رضایت خانوادهها را به همراه داشته است.
انتهای پیام
منبع