نحوه مقابله با بحران انرژی؛ موضوع مورد اختلاف کشورهای اتحادیه اروپا

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد: کرواسی و لیتوانی خواستار تعیین سقف قیمت برای عمده فروشی گاز طبیعی مایع هستند و اسلوانی از تعیین سقف فقط برای گاز طبیعی مایع حمایت می کند. این در حالیست که فنلاند و اسلواکی مخالف اعمال سوبسیدهای مستقیم هستند.

این اختلافات همزمان با مشکلات اتحادیه اروپا به دلیل بحران انرژی بروز کرده است.

آلمان – بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا  و مخالف اصلی محدود کردن قیمت گاز – گفته است که خریدهای مشترک، کاهش مصرف و افزایش عرضه راهی برای برون رفت از این مشکل است.

مقامات این کشورها نظرات خود را در آستانه مذاکرات بین وزرای امور اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ بیان کردند تا زمینه را برای نشست ملی سران خود این کشورها فراهم کنند. این نشست در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار می شود و بحران انرژی در دستور کار آن قرار دارد.

پیش از این اجلاس، کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا امروز سه شنبه به طور جداگانه مجموعه دیگری از اقدامات را برای مهار قیمت بالای انرژی پیشنهاد خواهد کرد. با این حال، محدودیت فوری برای قیمت گاز به عنوان موضوعی اختلاف برانگیز در اتحادیه اروپا در نظر گرفته نخواهد شد.

وزرای کرواسی و لیتوانی از تعیین سقف قیمت برای عمده فروشی گاز حمایت کردند و کرواسی نیز نیاز به خرید مشترک گاز در میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را مورد تاکید قرار داد. با این حال، اسلوونی تنها سقف قیمت برای گاز مایع را انتخاب کرد.

آندری استانچیک، وزیر خارجه اسلواکی خواستار اصلاح بازار در بلندمدت برای جدا کردن قیمت برق تولید شده از گاز از منابع مختلف شد و همچنین درخواست یارانه مستقیم اتحادیه اروپا برای مصرف کنندگان و مشاغل را مطرح کرد.

وزیر امور اتحادیه اروپا فنلاند گفت که هلسینکی اکنون آماده تعیین یک سقف قیمت «موقت» برای گاز است. اما او مخالف سوبسید برای مصرف کنندگان است.

او گفت: «به جای یارانه دادن به خانوارها، ما باید سرمایه گذاری در بخش انرژی سبز را تقویت کنیم».

«آنا لوهرمان» وزیر امور اتحادیه اروپا آلمان بر نیاز به خرید مشترک گاز و همچنین کاهش مصرف و تنوع بخشیدن به ساختار عرضه با افزودن منابع تجدیدپذیر بیشتر و تامین کنندگان مختلف تاکید کرده است.

به گزارش ایرنا، در بحبوحه اختلافات اتحادیه اروپا برای مقابله با بحران انرژی ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی در سخنانی با اشاره به این موضوع خاطرنشان کرده بود که با تعیین طرح سقف قیمت که اتحادیه اروپا بر آن اصرار دارد، این بلوک ۳۰۰ میلیارد یورو ضرر خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت گاز پروم روسیه درباره برنامه اروپا مبنی بر تعیین سقف قیمت برای گاز روسیه هشدار داده و گفته این اقدام می‌تواند سبب توقف عرضه شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟ – تابناک

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین؛ گوشت فاسد می‌تواند حاوی پاتوژن‌هایی مانند ای‌کولی و …