[ad_1]
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ کشورهای عضو گروه هفت، ماه گذشته در باره اعمال سقف بر فروش نفت روسیه با تعیین بهای پائین تا پنجم دسامبر (۱۴ آذر ماه) توافق کرده اند اما بازیگران اصلی صنعت نفت جهان نگران فلج شدن روابط بازرگانی هستند.
باوجود کاهش نگرانی شرکت های بیمه، بازرگانی و کشتیرانی در باره قرار گرفته شدن در معرض تحریم ها، در پی مذاکرات چندماهه با ایالات متحده، اما اکنون همه طرف ها دریافته اند که روسیه می تواند بخش عمده ای از این طرح را با کشتی ها و خدمات خود دور بزند.
پیش بینی ها در باره توان انعطاف پذیری و مقاومت بازرگانی نفت روسیه و جزئیات مذاکرات میان واشنگتن و فعالان صنعت نفت و خدمات کشتیرانی جهان، تاکنون انتشار نیافته بود.
بنا بر ارزیابی یک مقام وزارت خرانه داری (دارایی) آمریکا؛ جریان یافتن ۸۰ تا ۹۰ درصد نفت روسیه بیرون از این سازوکار سقف قیمتی، غیرمنطقی نیست.
این مقام که می خواست به علت حساسیت وضع، ناشناس بماند، افزود: در نتیجه حتی در صورت خودداری مسکو از پذیرش و اجرای این محدودیت، شاید تنها صادرات روزانه یک تا ۲ میلیون بشکه از تولیدات نفت خام و فرآوردهای پالایشی روسیه (از مجموع بیش از هفت میلیون بشکه صادراتی در سپتامبر)، متوقف شود.
با اینکه این طرح شاید دشواری های مالی و فنی برای روسیه ایجاد کند، اما جهان را از یک تا ۲ درصد عرضه نفت هم زمان با با اوج گیری تورم و رکود قریب الوقوع، محروم خواهد کرد.
این مقام افزود که برخی کشتی ها کشورهای منشا و نهادهای بازرگانی خود را به منظور فرار از قرار گرفتن در شمول این طرح، از کشورهای عضو گروه هفت به دیگر کشورها تغییر می دهند.
هر چند آمریکا امیدوار است که روسیه در طول زمان با تحمل هزینه های پیمایش مسافت های بیشتری توسط شناورهایش و بیمه و تامین مالی آنها، مجبور به فروش نفت در چارچوب سقف قیمتی شود.
به گزارش ایرنا از شبکه راشا تودی؛ پیتر سیجارتو وزیر امور خارجه مجارستان روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد تعیین سقف قیمتی برای گاز روسیه، برای کشورهای اروپایی خطرناک است، چون ممکن است منجر به قطع کامل صادرات گاز این کشور به اروپا شود.
وی با هشدار نسبت به تعیین سقف قیمتی برای گاز روسیه، پیشنهاد کمیسیون اروپا را در مورد خرید مشترک گاز توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اقدامی خطرناک دانست، چون تهدیدی برای کاهش بیشتر عرضه گاز به اروپا است.
سیجارتو در ادامه صحبتهایش به این موضوع اشاره کرد که بر اساس اصول اقتصادی کاهش حجم محصول موجب بالا رفتن قیمت آن میشود و در صورت اجرایی شدن پیشنهاد کمیسیون اروپا برای تعیین سقف قیمت گاز روسیه موجب کاهش گاز در کشورهای اروپایی خواهد شد.
وی ادامه داد: هرچند در زمان کنونی ذخایر گاز مجارستان و کشورهای اروپایی کافی است ولی به طور حتم در زمستان با مشکل روبرو خواهیم شد.
مجارستان که اعلام کرده تحریمهای اروپا بر تولیدات انرژی روسیه را نخواهد پذیرفت، در پایان ماه اوت قراردادی برای تامین روزانه ۵.۸ میلیون متر مکعب گاز روسیه امضا کرد.
منبع