هشدار قطع آب در سه ایالت آمریکا

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت آمریکا دیروز جمعه هشدار داد که ممکن است برای محافظت از رودخانه کلرادو و دو مخزن اصلی آن در مقابل مصرف بی رویه، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی، آب ایالت های کالیفرنیا، آریزونا و نوادا را قطع کند.

اداره احیای اراضی آمریکا در این خصوص از سه طرح اقدام احتمالی پرده برداری کرده که شامل؛ نخست، اعمال کاهش مصرف، دوم، ایالت های غربی خود به تنهایی کاهش مصرف را در پیش گیرند و سوم و کم احتمال ترین گزینه، عدم اقدام است.

گفته می شود طرح دولت فدرال برای حفاظت از منابع آب آشامیدنی، می تواند تولید برق آبی در دو مخزن بزرگ این کشور را نیز حفظ کند.

این اداره که زیر مجموعه وزارت کشور است، پیش از این هم مهلتی را در اواسط ماه اوت (اواخر مرداد) برای هفت ایالت غربی تعیین کرده بود تا یا مصرف را کاهش دهند و یا با کاهش اجباری روبرو شوند.

گزارش ها حاکی است پس از پایان مهلت، مقام های فدرال به ایالت ها زمان بیشتری داده اند تا به توافق برای تامین آب ۴۰ میلیون نفر جمعیت وابسته به این رودخانه برسند. در حالی که مقام های فدرال هنوز مذاکره را ترجیح می دهند، به نظر می رسد که این مهلت رو به پایان است، زیرا اداره احیای اراضی اعلام کرده است که از تاریخ ۲۰ دسامبر (۲۹ آذر) به بعد از شنیدن نظرات عمومی در مورد پیشنهادات خودداری می کند.

«دب هالند» وزیر کشور دیروز جمعه در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: ما متعهد به انجام اقدامات فوری و قاطع برای حفاظت از اکوسیستم رودخانه کلرادو و همه کسانی هستیم که به آن وابسته هستند.

هفت ایالت غربی آمریکا براساس یک قرارداد ۱۰۰ ساله از آب رودخانه کلرادو بهره می برند، اما این توافق به دلیل بدترین خشکسالی یک هزار و ۲۰۰ سال گذشته همگام با تغییرات آب و هوایی در حال کنار گذاشته شدن است.

یک قرن پیش، این اعتقاد وجود داشت که این رودخانه می تواند سالانه ۲۰ میلیون جریب فوت (هر یک جریب فوت برابر با یک هزار و ۲۳۳ متر مکعب است) آب تامین کند. اما جریان واقعی رودخانه در دو دهه گذشته به طور متوسط ​​۱۲.۵ میلیون جریب فوت بوده است.

در بیانیه روز جمعه اداره احیای اراضی ایالات متحده آمده است که یکی از گزینه‌ها، کاهش میزان آبی است که برای مصرف در سال آبی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ توسط سه ایالت پایین دست حوضه رودخانه شامل  کالیفرنیا، آریزونا و نوادا در نظر گرفته شده است.

ایالت های بالادست حوضه آبریز کلرادو شامل ایالت های کلرادو، نیومکزیکو، یوتا و وایومینگ در حال حاضر در امان خواهند بود، اما همچنان از آنها خواسته می شود در مذاکرات برای کاهش استفاده ۱۵ تا ۳۰ درصدی وارد عمل شوند.

اقدامات احتمالی دیگر عبارتند از اصلاح عملیات در سد “هوور”، که بزرگترین مخزن “دریاچه مید” را در کشور شامل می شود و کاهش میزان آب آزاد شده از سد “گلن کانیون”، که “دریاچه پاول”، دومین مخزن بزرگ را تشکیل می دهد.

دریاچه مید روز جمعه ۲۹ درصد و دریاچه پاول ۲۴ درصد آب داشتند. گفته می شود اگر سطح آب آنها به پایین تر از این میزان برسد، دیگر قادر به تولید برق آبی برای میلیون ها نفر در غرب نخواهند بود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معرفی تجهیزات نظامی پاکستان؛ جنگنده نسل 4.5 جی10سی – تابناک

 جی 10 پاکستانی و 4 موشک پی ال 15   به گزارش «تابناک» به نقل …