آغاز به کار ناظران اتحادیه اروپا در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ وی افزود که این ماموریت شروع شده و ما به همراه اعضای این گروه از پایگاه های مرزی دیدار کرده ایم.

سرگسیان اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد از شهروندان ساکن در استان های مرزی که در پی درگیری های اخیر آواره شده بودند، به خانه هایشان بازگشته اند.

دولت ارمنستان پیش از این اعلام کرده بود که به علت درگیری های۱۳ و ۱۴ سپتامبر (۲۲ و ۲۳ شهریور ماه) با نیروهای جمهوری آذربایجان، نزدیک به هفت هزار تن وادار به ترک خانه هایشان شده اند.

به گزارش ایرنا از تارنمای نیوز ارمنستان؛ نیکول پاشینیان نخست‌وزیر این کشور روز شنبه در کنگره «حزب قرارداد مدنی»، برای امضای سندی که منجر به تمدید حضور صلح بانان روس به مدت ۱۰ الی ۲۰ سال در منطقه قره باغ می‌شود، اعلام آمادگی کرد.

وی افزود که در نشست روز دوشنبه سوچی آماده پذیرش و امضای رسمی سندی برای دستیابی به توافقی است که به معنی پذیرش امضای معاهده صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.

گفت و گوهای پوتین با پاشینیان و الهام علی‌اف رییس جمهوری آذربایجان قرار است روز دوشنبه در اقامتگاه رییس جمهوری روسیه در دریای سیاه در سوچی برگزار شود.

بر اساس اعلام کاخ کرملین، رهبران درباره اجرای توافق صلح ۲۰۲۰ با میانجیگری روسیه و گام‌های بیشتر برای تقویت ثبات و امنیت در قفقاز گفتگو خواهند کرد، همچنین موضوعات مربوط به بازسازی و توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی و حمل و نقل نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسکو میانجی قراردادی بود که به مناقشه‌ای که در سال ۲۰۲۰ بین ایروان و باکو به‌وقوع پیوست پایان داد. دو جمهوری شوروی سابق از سال ۱۹۹۱ زمانی که ارمنستان قره‌باغ کوهستانی (منطقه‌ای که از نظر بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته شده بود) را اشغال کرد، روابط پرتنشی داشتند. ماه گذشته درگیری‌ها بار دیگر به‌طور ناگهانی شعله‌ور شد و در مجموع ۳۰۰ نفر از طرفین جان خود را در این میان از دست دادند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

جزئیات خروج 13 نیروگاه از مدار به‌ دلیل کمبود سوخت – تابناک

عباس علی آبادی، وزیر نیرو در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران، گفت: …