به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، «تاد کانکلین» مشاور امنیت سایبری معاون وزیر خزانهداری آمریکا گفت: این وزارتخانه گروه هکری “کیلنت” (Killnet) را مسئول این حمله معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه دفع این حمله نشان میدهد که در مسیر درستی قرار داریم، حفظ ارتباط میان خزانهداری و موسسات مالی را برای مقابله به حملات آتی ضروری دانست.
کانکلین با اشاره به تدابیری که در دولت بایدن برای بهبود امنیت سایبری اندیشیده شده است، افزود: خزانهداری در این راستا به سرعت آیپیهای مورد استفاده در این حمله را با موسسات خدمات مالی در میان گذاشت.
این مقام وزارت خزانهداری آمریکا همچنین از مراکز امنیت سایبری که در جهت تقویت امنیت شبکه موسسات مالی و بانکها فعالیت میکنند خواستار تعمیق همکاریها در جهت کاهش خطرپذیری سیستمها شد.
این اظهارات در حالی مطرح شده است که روز گذشته شبکه نظارت بر جرائم مالی وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا (FinCEN) نتایج یک تحلیل درباره افزایش حملات نرمافزارهای باجخواهی علیه زیرساختهای حیاتی در آمریکا در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را منتشر کرد.
بنابر نتایج این تحلیل، تعداد گزارشهای مربوط به حمله باجافزارها در ۲۰۲۱ نسبت به سال پیش از آن ۱۸۸ درصد رشد داشته است.
این تحلیل گزارش میکند که فینسن (FinCEN) در سال ۲۰۲۱، یک هزار و ۴۸۹ پرونده به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار باخخواهی آنلاین ثبت کرده است.
در گزارش فینسن همچنین آمده است: از ۷۹۳ پرونده مربوط به نیمه دوم ۲۰۲۱، ۷۵ درصد (سه چهارم) آنها به گونهای با روسیه در ارتباط بودند.
گروه هکری کیلنت پیشتر نیز حملات (DDoS) را علیه اهداف مختلف مستقر در آمریکا از جمله غول تسلیحاتی آمریکایی “لاکهید مارتین” انجام داده بود.
در همین رابطه ۱۹ مهرما ۱۴۰۱، وب سایت حداقل ۱۴ فرودگاه آمریکا به دلیل حملات سایبری از دسترس کاربران خارج شد که گروه سایبری کیلنت مسئولیت آن را پذیرفت.
کیل نت همچنین در ۱۱ اکتبر (۱۹ مهرماه ) اعلام کرده بود که به زیرساخت شبکه بانک سرمایهگذاری جیپیمورگان حمله کرده است اما این بانک ادعای حمله را تکذیب و هیچ اختلالی در روند کاری شبکه گزارش نکرد.
حملات سایبری DDoS یکی از خطرناکترین بردارهای حمله به شمار میرود که شناسایی آن سخت و مقابله با آن سختتر است.
این گونه حملات سایبری به جای اینکه از یک نقطه باشد از مکانهای مختلفی انجام میشود برای همین به آن حمله «محرومسازی از سرویس» یا هجوم «بندآوری خدمات توزیع شده» با نام اختصاری « DDoS » اطلاق می شود که مخفف عبارت انگلیسی Distributed Denial of Service است.
نرم افزاریهای باج خواهی (Ransomware) با رمزگذاری دادههای قربانیان کار میکند. هکرها در ازای پرداخت با ارزهای دیجیتال کلیدی (رمزی) را در اختیار قربانی قرار میدهند. این پرداختها میتواند تا میلیونها دلار هزینه داشته باشد.
قرار است این هفته نشستی در واشنگتن با موضوع بررسی تهدید روز افزون باجافزارها و جرائم سایبری از جمله استفاده غیرقانونی از ارزهای دیجیتال، با شرکت ۳۶ کشور، اتحادیه اروپا و همچنین ۱۳ شرکت فعال در عرصه جهانی برگزار شود.
منبع