به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مطالعات صورت گرفته توسط دو موسسه “نیلسن” و “کنسرسیوم” خردهفروشان انگلیس نشان میدهد قیمتها در ماه اکتبر ۱۱.۶ درصد افزایش داشته که این میزان بالاترین رکورد ثبت شده از زمان جمعآوری دادهها در این زمینه بشمار میرود.
طبق این آمار بهای مواد غذایی تازه در ماه گذشته میلادی ۱۳.۳ درصد گزارش شده که نسبت به ماه پیش از آن ۱.۲ درصد افزایش نشان میدهد. تورم در اقلام غیرخوراکی نیز وضعیت مشابهی را تجربه کرده و از ۳.۳ درصد در ماه سپتامبر به ۴.۱ درصد رسیده است. این بدین معناست که میانگین قیمت در فروشگاهها حدود ۶.۶ درصد افزایش یافته است.
هلن دیکنسون مدیرعامل کنسرسیوم خردهفروشان انگلیس در این باره گفت: «این ماه برای مصرفکنندگانی که نه تنها با افزایش قبوض انرژی، بلکه با گرانتر شدن سبد خرید مواجه شدند، ماه سختی بود. قیمتها به دلیل فشارهای ناشی از هزینه واردات که خردهفروشان با آن مواجه هستند افزایش یافت. حتی قیمت اقلام اساسی نیز با افزایش قیمت فنجان چای ساده بالا رفت، زیرا چای کیسه ای، شیر و شکر همگی افزایش قابل توجهی داشتند.
وی افزود که هرچند هزینه برخی اقلام کاهش یافته اما این میزان با افزایش هزینههای انرژی جبران میشود و به این ترتیب «زمان سختی برای خرده فروشان و خانوارها در پیش است.»
در همین حال، «اندی کلارک» مدیر عابق پیشین فروشگاه زنجیره ای «ازدا» هشدار داد که امید چندانی به کاهش تورم قیمت مواد غذایی در آینده نزدیک وجود ندارد. وی در گفتوگو با شبکه رایدیویی بیبیسی گفت: «انگلیس زمستان سختی را پیش رو دارد. ما شاهد تورم دو رقمی هستیم و گواهی نیست که نشان دهد ما به سمت کاهش هزینهها حرکت میکنیم، بلکه تمام شاخصها روند افزایشی دارند.»
کلارک بر همین اساس تصریح کرد: «کریسمس برای خانوادههایی که در حال حاضر با هزینههای بالای سوخت و افزایش قبوض انرژی مواجه هستند، چالش برانگیز خواهد بود. همه میخواهند از کریسمس لذت ببرند، اما شما باید در نظر داشته باشید که مطمئناً طی سه تا شش ماه آینده شاهد کاهش سریع تورم نخواهیم بود… زمستان سختی در پیش خواهد بود و تورم غذا به وضوح مشاهده میشود.»
هم زمان، ریچارد واکر، مدیر عامل فروشگاه زنجیرهای ایسلند نسبت به افزایش بیشتر قیمت ها و افزایش ناامنی غذایی هشدار داده است. وی در گفت وگویی اظهار داشت که هنوز قیمت بسیاری از اجناس به مصرفکنندگان منتقل نشده است. «بنابراین تصور میکنم اوضاع بدتر خواهد شد. ناامنی غذایی به ناچار در حال افزایش است و خانوادههایی که بچهها دارند بیشتر در معرض خطر هستند.»
این درحالیست که «سو دیویس» یکی از مدیران ارشد شبکه اطلاع رسانی «ویچ» گفت: “افزایش قیمت مواد غذایی یک نگرانی واقعی است و تحقیقات ما نشان می دهد که میلیون ها مصرف کننده در حال حاضر وعده های غذایی خود را حذف می کنند یا برای قرار دادن وعده های غذایی سالم روی میز به دلیل بحران هزینههای زندگی در تلاش هستند.»
مشکلات عمیق اقتصادی در انگلیس باعث تشدید بحران قدرت در این کشور شده و تاکنون دو نخست وزیر در یک سال گذشته از مقام خود استعفا کردهاند. ریشی سوناک نخست وزیر جدید انگلیس که هفته گذشته سکان دولت را بدست گرفت، رسیدگی به مشکلات اقتصادی را اولویت دولت جدید اعلام کرده است.
منبع