به گزارش ایرنا، پوتین روز دوشنبه در دیدار با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که به گفت و گو درخصوص پاسخ آمریکا و ناتو به تضمین های امنیتی مسکو اختصاص داشت، گسترش ناتو به شرق را با عضویت جمهوریهای شوروی سابق ازجمله اوکراین را بی نهایت و بسیار خطرناک توصیف کرد.
وی خطاب به لاوروف گفت: توافق کرده ایم که امروز وزارت خارجه روسیه دیدگاه و ملاحظات خود را در مورد پاسخ هایی که شرکای آمریکایی و ناتو به پیشنهادات ما درباره نگرانی های از گسترش بسیار خطرناک ناتو به شرق داده اند ارائه کند.
لاوروف در این دیدار گفت که پاسخ آمریکا به پیشنهادهای امنیتی روسیه منفی بود.
وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه به همراه مقامهای وزارت خارجه روسیه به دقت پاسخ به پیشنهادات روسیه را مطالعه کرده است، افزود: در وهله اول پاسخ آمریکا برای ما مهم بود زیرا همه می دانند که چه کسی نقش اصلی را در حل این گونه مسائل در اردوگاه غرب بازی می کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت که واکنش روسیه به پاسخ های آمریکا و ناتو در مورد پیشنهادهای امنیتی روسیه آماده شده است.
لاوروف گفت: بنظر من امکانات ما در مورد پیشنهادات امنیتی به پایان نرسیده است. البته مذاکرات نمی تواند بی نهایت ادامه بیابد اما در این مرحله پیشنهاد می کنم این مذاکرات ادامه یافته و گسترش بیابد.
وی این را نیز خاطرنشان کرد که اصل تفکیک ناپذیری امنیت با آنچه که غرب از آن تعبیر می کند، فرق دارد.
مقامهای روس بارها از پاسخ غرب به پیشنهادات امنیتی این کشور انتقاد کرده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز شنبه در گفت و گوی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود، از پاسخ بی محتوای آمریکا و ناتو به پیشنهادات امنیتی کشورش انتقاد کرده است.
به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: گفت و گوی پوتین و مکرون در ادامه مذاکرات اخیر آنها در جریان سفر اخیر رئیس جمهوری فرانسه به مسکو صورت گرفت و دو طرف درخصوص مسائل مرتبط با تامین تضمین های حقوقی امنیتی بلند مدت برای روسیه و برطرف کردن بن بست در حل بحران اوکراین باتوجه به گفت وگوی مکرون با سران اوکراین، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی تبادل نظر کردند.
تنش ها در هفته های اخیر در پی ادعای شماری از سران غربی مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین بالا گرفته است.
مسکو بارها گفته است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و درصدد دریافت تضمین های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می شود.
روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است اما مسکو این ادعای غرب را رد میکند.
بخشهای غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روسها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص میشود.
کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه بوده و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده است. در ماههای اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صفآرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.
منبع