[ad_1] سازمان ملل با هشدار نسبت به تغییرات آب و هوایی این پدیده را برای جهان و زیست بسیار جدی و چالش برانگیز اعلام کرده است.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های اروپایی، هوئسونگ لی، رئیس هیات کارشناسان سازمان ملل در امور تغییرات آب و هوایی روز دوشنبه تاکید کرد که چالشهای مرتبط با تبعات این تغییرات هیچگاه تا این حد زیاد نبوده است.
هیات کارشناسی سازمان ملل روند تصویب گزارش جدیدی درباره تاثیرات مخرب تغییرات آب و هوایی را آغاز کرد. در این گزارش آمده که دمای کره زمین به دنبال گذشت بیش از یک قرن و نیم از آغاز پیشرفتهای ناشی از استفاده از انرژیهای فسیلی حدود ۱.۱ درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن افزایش یافته است.
مذاکره درباره گزارش جدید کارشناسان سازمان ملل که محور اصلی آن نحوه کسب آمادگی برای مقابله با تاثیرات گرمایش زمین است روز دوشنبه آغاز شد. بخش سوم این گزارش که درباره راههای کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای خواهد بود ماه آوریل (فروردین – اردیبهشت) منتشر خواهد شد.
کارشناسان سازمان ملل در گزارش قبلی خود که تابستان گذشته منتشر شد، هشدار داده بودند که دمای کره زمین حدود سال ۲۰۳۰ از حد افزایش ۱.۵ درجه سانتیگرادی عبور خواهد کرد. محدود کردن گرمایش کره زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد هدف بلندپروازانه توافق پاریس بود که در سال ۲۰۱۵ به دست آمد.
تغییرات آب و هوایی در مناطق مختلف جهان اثرات متفاوتی دارد بطوری که در برخی مناطق موجب گرم شدن بیشتر هوا در برخی مناطق موجب باران های سیل آسا و در برخی نقاط موجب بروز خشکسالی می شود.
اگر دما در ۱.۵ درجه سانتیگراد کنترل نشود و افزایش یابد اروپا در برابر سیل ناشی از بارندگی شدید آسیب پذیر خواهند بود.کشورهای خاورمیانه با موج گرمای شدید روبه رو می شوند و پدیده بیابان زایی سرعت و گسترش می یاید.
برخی مناطق از جمله کشورهای جزیرهای در منطقه اقیانوس آرام ممکن است در زیر دریاها ناپدید شوند و بسیاری از کشورهای آفریقایی احتمالاً دچار خشکسالی و کمبود مواد غذایی خواهند شد.
[ad_2]