به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه برای رایزنی درباره موضوعات گوناگون به دهلی نو، پایتخت هند سفر کرده است. باقری روز چهارشنبه به دیدار سوبرانیام جایشنکار، وزیر امور خارجه هند رفت، این دیدار، بازتاب گوناگونی در رسانه های هندی داشت. تلویزیون هند و خبرگزاری اخبار بین المللی آسیا، به عنوان دو رسانه مهم هندی با معاون وزیر امور خارجه گفت وگو کردند. تمرکز رسانه های هندی، بر صادرات انرژی به ویژه نفت و گاز از سوی ایران و نیازهای تجاری ایران برای شکل گرفتن تعامل میان دو کشور بوده است.
آشوب های تحت هدایت بیگانگان در ایران و وضعیت گسترش بندر چابهار نیز موضوعات دیگری هستند که توجه هندی ها را به خود جلب کرده است.
باقری: رسانه های هندی، مشکلی برای ورود به ایران ندارند
علی باقری، در گفت و گوی اختصاصی با تلویزیون دهلی نو (NDTV)، روایتهای قدرتهای خارجی درباره اعتراضات ادعایی در ایران را مغالطهآمیز دانست.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که پس از گذشت دو ماه از اعتراضات، دولت ایران چقدر نگران است، گفت: تاکید می کنم که انتقاد و اعتراض یکی از ارکان دمکراسی است و بر اساس آن و همچنین مطابق اعتقادات دینی ما، این اصل در قانون اساسی ایران نیز منعکس و این حق به مردم داده شده است و همه ما موظفیم دیدگاه ها و انتقادات مختلف مردم را ببینیم و بشنویم اما باید به تفاوت تجمع مسالمت آمیز و تجمع خشونت آمیز توجه کرد، همچنین باید به مداخله قدرت های خارجی در امور داخلی ایران و روایت های غلطی که از حوادث ایجاد می شود دقت بیشتری داشت.
باقری گفت: در یک نظام دموکراتیک، مردم آزادند نظرات و اعتراض خود را بیان کنند. مهم این است که حکومت های خارجی به این جریان چه جهتی میدهند، رژیمهای غربی سعی میکنند این اعتراضات و اظهارات مردم را به سمتی سوق دهند که به سود آنها باشد.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برخورد با معترضان خشونت آمیز است یا خیر، اظهار داشت: اعداد اعلام شده از سوی نهادهای خارجی کاملاً نادرست است.
باقری در پاسخ به سوالی در زمینه آزادی زنان گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان ایرانی پیشرفت های زیادی کرده اند، اگر زنان آزادی ندارند، پس چگونه این امکان وجود داشته است؟ زنان نقشی کلیدی در حکومت ایران ایفا کردهاند و به عنوان مدیران دولتی و نیز در دانشگاههای کشور ما پستهای بالایی دارند.
وی در پاسخ به این سوال که رسانه ها اجازه ورود به ایران را ندارند، تصریح کرد: دولت ایران با رسانه های مستقل مشکلی ندارد، ما دسترسی آنها را برای دیدن واقعیات فراهم کنیم اما مشکل مربوط به کسانی است که از حکومت های غربی خط می گیرند.
باقری در توضیح بیشتر این موضوع افزود: ایران مشکلی برای اجازه ورود رسانه های هندی به این کشور ندارد.
با توجه به ادامه جنگ در اوکراین و مواضع دولت هند، باقری ضمن تمجید از آنچه هوشمندی دولت هند نامید، گفت: هند تحت تأثیر جوسازی های قرار ندارد و این به دلیل نگرش و دیدگاه مستقلی است که دولت هند دارد.
معاون وزیر امور خارجه افزود: ایران و هند دو قدرت مستقل هستند که از تابع حکومت های غربی نبوده و در راستای منافع آنها اقدام نمیکنند و در رابطه با درگیری در اوکراین، هم ایران و هم هند دست به کار شدهاند. ما از جنگ حمایت نمی کنیم و با روسیه و اوکراین رابطه داریم.
رایزنی سیاسی میان ایران و هند ادامه دارد
روزنامه هندوستان تایمز نیز با اشاره به گفت و گوی باقری با خبرگزاری ای ان آی و نیز تلویزیون دهلی، نوشت:
معاون وزیر امور خارجه ایران که برای بخشی از رایزنیهای سیاسی بین دو کشور به هند سفر کرده است، روز چهارشنبه با س. جایشانکار وزیر امور خارجه دیدار و درباره همکاری های دوجانبه و مسائل منطقه ای گفت وگو کرد.
وی گفت: دیروز یک جلسه بسیار سازنده با وزیر جایشانکار برگزار کردم. در آن دیدار در مورد مهمترین موضوعات روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کردیم. هر دو طرف تاکید کردند که در دوره پیش رو باید همکاری ها و رایزنی های خود را برای ارتقای روابط دوجانبه تقویت کنیم و به تعامل خود با یکدیگر ادامه دهیم.
ایران یک شریک مهم و یک همسایه نزدیک است
خبرگزاری اخبار بین المللی آسیا، با اشاره به حضور باقری کنی در دهلی نو، گزارشی از روابط تجاری ایران و هند، ارائه کرد و نوشت:
علی باقری، معاون وزیر امور خارجه ایران که در چارچوب رایزنیهای سیاسی بین هند و ایران به دهلی نو سفر کرده است، گفت: ایران آماده تامین نیازهای انرژی هند است.
وی با تاکید بر روابط تاریخی دو کشور گفت: همکاری نزدیک ایران و هند موجب تقویت زیرساختهای چندجانبهگرایی در نظام بینالملل خواهد شد.
باقری گفت: همکاریهای تهران و دهلی در زمینههای مختلفی برای همکاریهای اقتصادی وجود دارد که در کنار همکاریهای اقتصادی دوجانبه، میتوانیم همکاریهای گستردهای در زمینه کمک به سایر کشورها بهویژه در منطقه داشته باشیم.
معاون وزیر امور خارجه ایران، با توجه به سقوط دولت افغانستان و ادامه بحران روسیه و اوکراین، گفت: هم هند و هم ایران می توانند نقش فعالی در همکاری های منطقه ای با همسایگان خود در مناطق مرکزی، جنوب و غرب آسیا ایفا کنند. هر دو کشور از ظرفیت های اقتصادی و فناوری برخوردار هستند. آنها می توانند به کشورهای منطقه کمک کنند.
او همچنین آمریکا و دیگر قدرتهای غربی را به دلیل اعمال تحریمها علیه سه تامینکننده بزرگ نفت ایران، روسیه و ونزوئلا مورد سرزنش قرار داد و گفت: آنها با این اقدامات نقش کلیدی در بی ثبات کردن امنیت انرژی جهان ایفا کردند.
وی روابط هند با ایران را بی نظیر و تاریخی دانست و گفت: ایران یک شریک مهم و یک همسایه نزدیک است. سال گذشته این تعامل دوجانبه تشدید شد.
وزیر امور خارجه هند، سوبرانیام جایشنکار دو بار به تهران سفر کرد و جلسات سازنده ای با شخصیت های مهم سیاسی ایران داشت.
منبع