به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین جابری انصاری روز چهارشنبه در دیدار با استاندار فارس اظهارکرد: کشور پر از ظرفیتهای رسانهای و روزنامه نگاران خوب است و برای استفاده از این ظرفیت باید اجازه دهیم که رسانه پیامرسان غیرمستقیم جمهوری اسلامی باشد، چرا که تبلیغ مستقیم مخاطب را دور میکند.
وی با بیان اینکه همه بر اهمیت و نقش تاثیرگذار و تعیین کننده رسانه در عرصه جنگ امروز علیه کشور اتفاق نظر دارند، گفت: پرسش این است که چرا در این عرصه مشکل داریم و عملا بخش مهمی از مرجعیت رسانه ای کشور، منتقل شده و این از نقاط بزرگ آسیب پذیری ما است.
وی افزود: ما در میان تب و تابهای چند دهه گذشته گاه با معضل رسانه مواجه شدهایم، به این معنا که رسانهها فضاسازیهایی کردند که مطلوب و پذیرفتنی نبوده است؛ در این شرایط معمولا به سوی روش پاک کردن مسائل رفته ایم و کاری کردیم که سبب شده رسانه جدی و موثری در کشور نباشد.
بخشی از راهکارهای برگرداندن مرجعیت رسانهای کشور، به این برمیگردد که به روزنامهنگاران حرفهای احترام بگذاریم و حاشیه بازی به آنها بدهیمجابری انصاری اضافه کرد: در حالی که راه درست این بود که رسانه را در داخل به نحوی تدبیر کنیم که در عین حال که نوک تیز برخوردهای نادرست، زیادهرویها و افراطها مهار شود، رسانه در اختیار خودمان بماند.
او با بیان اینکه این سخنان نه از باب ملامت بلکه با هدف آسیب شناسی طرح میشود، گفت: امروز با فقدان رسانههای ملی موثر و مرجع روبرو هستیم و باید هر چه زودتر عقب ماندگی ها در این حوزه جبران شود.
حکمرانی دریادلانه در عرصه رسانه
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: امروز نیز رسانه های منطقه موفق در سطح بین المللی وجود دارد که به عنوان مثال در موضوع غزه مرجعیت داشتند، باید راز موفقیت آنها بررسی شود.
جابری انصاری گفت: لازم است حاشیه کار رسانهای با نگاه حرفهای مدیریت شود تا هسته کار مرکزی ما که پیام انقلاب و جمهوری اسلامی و نیز پیام دولت، ملت، تاریخ و تمدن طولانی اسلامی و ایرانی است، به خوبی منتقل شود.
مدیرعامل ایرنا افزود: بخشی از راهکارهای برگرداندن مرجعیت رسانهای کشور، به این برمیگردد که به روزنامهنگاران حرفهای احترام بگذاریم و حاشیه بازی به آنها بدهیم.
او ادامه داد: البته قاب امنیت ملی و منافع ملی حتما باید تامین شود اما باید در درون، حکمرانی دریادلانه در عرصه رسانه ای داشته باشیم.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی همچنین امروز در جمع خبرنگاران و پیشکسوتان ایرنا فارس، گفت: اگر تنها پیامهای حکومت را به مردم منتقل کنیم، کارایی و مرجعیت رسانهای خود را از دست میدهیم و هم ایرنا و هم مجموعه رسانه ای کشور با این مساله مواجه است.
جابری انصاری افزود: اگر ما مشکلات موجود در جامعه را پوشش دهیم و بازتاب پیدا کند، رسانههای خارجی فرصت پیدا نمی کنند یک کلاغ را چهل کلاغ و به مخاطب عرضه کنند.
او ادامه داد: اگر غیر از این رفتار کنیم، حلقه مخاطبان ما کوچک و حلقه مخاطبان رسانههای مقابل بیشتر میشود.
برای حل مساله بازتابهای منفی، نباید صورت مساله را پاک کرد بلکه هنر ما بسته بندی هنری و با ظرافت رسانهای است تا مشکلات جامعه را به گونه ای ارائه کنیم که جنجال آفرین نشود اما اصل و هسته مرکزی خبر منتقل شودبازتاب دادن تحولات اجتماعی، شاهراه اصلاح وضع رسانهها
مدیرعامل ایرنا اظهارکرد: ما در کشور با بحران رسانهای مواجه هستیم و رسانه موثر و مرجع نداریم؛ اصلاح این وضعیت گریزناپذیر است و شاهراه اصلاح وضعیت رسانهها این است که بازتاب دهنده تحولات اجتماعی باشیم.
جابری انصاری ادامه داد: برای حل مساله بازتابهای منفی، نباید صورت مساله را پاک کرد بلکه هنر ما بسته بندی هنری و با ظرافت رسانهای است تا مشکلات جامعه را به گونه ای ارائه کنیم که جنجال آفرین نشود اما اصل و هسته مرکزی خبر منتقل شود.
او با بیان اینکه سیاست خبرگزاری جمهوری اسلامی همین پوشش رسانهای صدای مردم و مشکلات موجود در جامعه است، گفت: باید درصدی از آزادی رسانه ها را بپذیریم و اجازه دهیم رسانه ها صدای مردم هم باشند.
جابری انصاری بیان کرد: در این صورت است که ما نیز میتوانیم از این طریق، پیام خود را به مردم منتقل کنیم چرا که رسانه این یک پل دو طرفه است.
مدیرعامل ایرنا که در نهمین سفر استانی خود طی دو ماه اخیر، به شیراز سفر کرده دیدارهایی جداگانه با نماینده ولی فقیه در فارس، تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) و رئیس اتاق بازرگانی فارس داشت.
منبع